5 tekens dat je paard een blokkade heeft

5 tekens dat je paard een blokkade heeft

Kale of witte onverklaarbare vlekken ter hoogte van zijn rug of schoft. 

Sommige kale of witte vlekken kunnen een gevolg zijn van een blokkade in de rug. Door een blokkade krijg je minder doorbloeding waardoor dit ervoor kan zorgen dat de haarvaatjes minder doorbloeding krijgen. Hierdoor gaan de haren brozer worden en kunnen ze afbreken of veranderen van pigment kleur. 

Protesteren bij het opzadelen of opstijgen. 

Als je paard protesteert bij het opzadelen kan een blokkade hier de oorzaak van zijn. Merk je dat je paard moeilijk doet als je een dekje of zadel op zijn rug wil leggen? Dan kan het zijn dat hij pijn heeft en dat hij dat op deze manier wil vertellen. 

Ook wanneer je wil opstijgen en hij wil wegvluchten kan dit een teken zijn van pijn. Hecht bij deze gedragproblemen dus aandacht en laat dan zeker zijn rug eens nakijken. 

Bij het borstelen trekt je paard zijn rug weg

Als je aan het borstelen bent en je paard trekt op bepaalde plekken zijn rug weg, is dit een teken dat hij dit niet fijn vindt. Mogelijk is hier meer spanning aanwezig en kan dat wijzen op een blokkade. 

Als je bij jezelf op bepaalde plaatsen komt dat je niet fijn vindt, zal je ook je lichaam weg trekken. Dit is net hetzelfde bij een paard. 

Verandering van je paard zijn gedrag tijdens omgang en rijden 

Is je paard zijn gedrag ineens veranderd tijdens het rijden of zelfs in de omgang?  Bokt of stijgert hij heel veel of protesteert hij altijd bij een bepaalde oefening? Dan kan dit wijzen op pijn! Negeer zeker al deze tekens niet en straf je paard dan ook zeker niet! Het is dan goed om hem te laten controleren. 

Verkorte passen tijdens het stappen

Een blokkade ter hoogte van thoraco-lumbale overgang (overgang borst naar ledenwervels) geeft mogelijks een verkorte paslengte in stap. 

Merk je dit ineens fel op dan kan dus een blokkade hier de oorzaak van zijn.